top of page

ניתוח להחלפת מפרק בשל מחלת סחוס שחיקתית - למי זה מומלץ?

לאחר הבנת מהות הבעיה והגעה להבנה שאני, המטופל, רוצה לעבור ניתוח להחלפת מפרק הירך או הברך, המחשבה האם ניתוח זה מיועד למישהו ״כמוני- בגילי, במצבי הבריאותי, במצבי הנפשי ובמצבי המשפחתי״ מחלחלת ומעלה ספיקות.

ובכן, ההחלטה לעבור ניתוח אלקטיבי הינה בעצם החלטה לעבור תקופת חולי – קרי ניתוח והחלמה ממנו, וזאת, מתוך מטרה שבתקופה שלאחר ההחלמה המטופל יוכל לשוב לחייו ברמה תפקודית גבוהה יותר ובאיכות חיים טובה יותר.

לאור זאת, ההחלטה האם ״אני מוכן/צריך לקחת את הסיכון״ הינה מאד אישית ותלויה בגורמים רבים. חשוב לזכור, שבמרבית המקרים, לאחר תקופת החלמה, צפוי המטופל לחזור לעיסוקים שבהם עסק טרם הניתוח, אך הפעם ללא הכאב והמגבלה המטרידה. אם בעבר הניתוח היה מיועד לאנשים בעשור השביעי והשמיני לחייהם, כיום הוא מוצע גם לאנשים צעירים יותר, לעיתים אף בעשור השני והשלישי לחייהם, במקרים שבהם ברור למטופל ולמטפל שלא ניתן להציע אופציה טיפולית אחרת, לא ניתוחית, שתשביע את רצונו ותספק לו איכות חיים טובה יותר. ניתוחים אלה דורשים לעיתים משתלים מיוחדים או דרכי קיבוע מיוחדות של המשתלים, אך באופן עקרוני הרציונל מאחוריהם הינו זהה: להקל על הסבל ולשפר את איכות חיי המטופל באמצעות החלפת המפרק השחוק. חשוב לזכור שאורך חיי המשתל אינו לכל החיים, אך לאור השיפור בטכנולוגיות הניתוחיות ובמשתלים הקיימים, קיימת האופציה לעבור בהצלחה, בהמשך החיים, ניתוח חוזר שני ולעיתים אף שלישי.

במידה ואתם סובלים מכאבים במפרק, מומלץ שתפנו למומחה בכירורגיה אורתופדית העוסק בהחלפת מפרקים, על מנת שיוכל לאבחן את הבעיה, ולהציע לכם את הטיפול המתאים ביותר בעבורכם.

Comments


bottom of page